(t)huis in de Staats Festival 

(t)huis in de Staats FESTIVAL 

(t)huis in de Staats droomt van een burennetwerk waarin iedereen elkaar kent, de buurt kent en elkaar weet te vinden. We werken aan een burennetwerk waar liefde voor de buurt en voor elkaar hand in hand gaan. Wij zijn gestart in 2021 met een reeks portretten en buurtgesprekken over de geschiedenis en bijzondere plekken van onze buurt, gebundeld in een magazine. Er zijn toen acht buurtbewoners geportretteerd. Er werd gesproken over de krakers geschiedenis, de stadsvernieuwing, de lekkerste snackbar van de Staats, het komen en gaan van jonge gezinnen en wat de Staats maakt. …

(t)huis in de Staats gaat door! Er is een website, een magazine en op zaterdag 21 oktober wordt er een festival georganiseerd. Dan staan de deuren van de Nassaukerk wijd open voor iedereen uit de buurt. Het festival start met een feestelijke openingsceremonie, daarna kunnen kinderen meedoen met een speurtocht door de buurt. Wij testen elkaars kennis over de buurt met een buurtquiz, er zijn workshops om te volgen en er is live muziek met hapjes en drankjes. Ook Buurtlicht is aanwezig en zal die avond projecteren op de Watertoren. Er zijn leuke gratis activiteiten voor jong en oud, een livestream naar de mooiste pareltjes van de buurt/BE REAL, je kunt langs het orakel van FOREIGN LANGUAGE en een kijkje nemen in de geschiedenis van de buurt. 

Doe mee, deel je verhaal, ontmoet nieuwe buren of kom gewoon een kijkje nemen. Wij zien en spreken je dan graag! 

Programma 21 oktober / gratis toegankelijk 

13.00 – 13.30   Inloop  

13.30           Opening Expositie door Host Snorella

14.00           BuurtQuiz  

14.30           Kids Superjam olv Raw Resonance 

15.00           Muziekoptreden van: Buurtcantate  

16.00           Buurtborrel met DJ 

17.30 – 18.30   Afsluiting

————————————————————–

21.00           Projecties op de Watertoren – Buurtlicht X (t)huis in de Staats

Kosten: Gratis

Datum: Zaterdag 21 oktober 

Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Locatie: De Nassaukerk, De Wittenkade 111

Online: QR@thuis.in.de.staats / www.thuisindestaats.nl\

Instagam 

Ook na het (T)huis in de Staats Festival op 21 oktober gaat dit Burenplatform door. Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwtjes uit de buurt, leer buren kennen en ontdek pareltjes in jouw eigen buurt. Jouw verhaal is ook welkom!

*Fotografie door Nikki Fiorella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *