Leonie

Eigenaar van café-restaurant Nassau 

“Het is altijd ons doel geweest het café-restaurant een plek te laten dienen voor verbinding met elkaar, iedereen is welkom”

Zelf woont zij niet in de Staatsliedenbuurt maar is nu inmiddels al 14 jaar een van de eigenaren van een van de leukste buurtcafé’s van de Staatsliedenbuurt; café Nassau aan de Wittenkade.

Ik ontmoet Leonie in haar café-restaurant dat nog niet open is. Ondanks dat er geen gasten zijn, voelt het er huiselijk en gezellig aan. Nassau ligt op een hoek waar je zo op het water kijkt en veel mensen de buurt in en uit kan zien komen. De kerk en de kringloopwinkel van Kerk en Buurt zijn de buren.

Leonie is moeder van twee kinderen en naast haar passie voor de horeca sport zij heel graag, inmiddels is zij ook personal trainer.

Zij is dagelijks te vinden in het café en geeft in het café zelfs personal training als het weer het niet toelaat om dat in de buitenlucht te kunnen doen.

Kiezen voor waar je hart ligt

Na haar studie ‘Europese Studies’ en kort daarna een kantoorbaan realiseert Leonie zich dat ze toch echt liever in de horeca werkt. Ze mist de veelzijdigheid van het werk, het contact met de mensen. Ze neemt een sprong in het diepe en opent uiteindelijk haar eigen café-restaurant samen met haar toenmalige partner. Nassau aan de Wittenkade bestaat inmiddels al 14 jaar en is niet meer weg te denken uit de buurt. “Destijds was de buurt nog wel anders dan nu, toen was er weinig leuke horeca. Wij waren de enige echt meer moderne horecazaak. Dat is nu wel anders, er zijn nu veel leuke plekken in de buurt waar je terecht kan en wij zijn er trots op daar nog steeds een van te zijn.”

Ontmoetingsplek

Café-restaurant Nassau is een buurtcafé waar kinderen, honden, oud en jong welkom is!

“Het is altijd ons doel geweest het café een plek te laten dienen voor verbinding met elkaar, iedereen is welkom”. Ook ligt de nadruk echt op lekker eten, dat werkt natuurlijk ook verbindend.

Compagnon Hein staat het liefst in de keuken en staat voor echt goed eten, niks uit pakjes! Van pizza’s tot kipsaté, burgers, melanzane tot biefstuk en Caesar salade.

“De vaste gasten kennen elkaar inmiddels en spreken elkaar ook buiten het café om, dat is prachtig om te zien”. Leonie kent de vaste gasten bij naam. Ze ziet mensen voor elkaar biertjes kopen, met elkaar kletsen. “Er worden telefoonnummers uitgewisseld en er wordt echt genoten van het contact met elkaar. Er zijn mensen bij die hier al 13 jaar geleden kwamen en die hier nog steeds komen.”

Pubquiz

Elke eerste en derde van de maand is het tijd voor de gezelligste pubquiz van Amsterdam, met leuke prijzen. Er zijn verschillende rondes, iedereen kan meedoen!

Nog even dit; Ben jij nog op zoek naar een leuke horecabaan? Leonie ontmoet je graag! Stuur een berichtje naar info@cafenassau.com

Tekst | Nikki Fiorella 

Beeld | Nikki Fiorella

Reacties zijn gesloten.